9 de juny 2009

Pobresa i grandesa



Com els veritables amics saben, molts vincles, moltes amistats i molts anys de relacions amb ong's m'han portat a una veritable obsessió per la defensa dels més indefensos.

Doncs bé, la setmana passada es presentava el Pla d'Acció contra la pobresa, de l'Ajuntamet de Barcelona. Us passo l'adreça on podreu trobar el document base en format pdf:


Moltes vegades els projectes i els plans es queden a mig camí; pel bé de moltes persones esperem que no sigui així amb aquest pla.

Per cert, quants minuts diaris dediquen els informatius de TOTES les cadenes de televisió a informacions sobre la lluita contra la pobresa? Quants minuts diaris dediquen a donar suport al treball diari de les veritables ong's? Perquè s'obliden tant rapidament de situacions dràmatiques a les que han donat un titular el dia anterior? Què ens han dit sobre uns projectes importantisims sobre la integració d'infants discapacitats a Mèxic? Quina informació han donat sobre els 400.000 desplaçats del Paquistan? Quans informatius o reportatges especials han dedicat a parlar de l'increment dels indigents als carrers, sotaponts i places de Barcelona?

Aquests dies on personalment he rebut inputs molt gratificants de molts amics i amigues, de molts companys, de professionals, de representants d'ong's o d'alts càrrecs de la Gene i la Dipu.... haig de reconèixer, però, que les paraules que m'han fet arribar algunes persones des de la pobresa i la humilitat han estat molt especials (ja sabeu que ho tinc tot molt ben guardat, i que algun dia no molt llunyà ho compartiré amb tothom).